Útépítés, aszfaltozás, térkövezés

Minőség megfizethető áron!

Kátyúzás

Az aszfaltburkolaton keletkező leggyakoribb hiba a kátyúsodás.
Különösen tél után lepik el az utakat a gumi- és felnigyilkos kátyúk: megfagy az aszfaltba befolyó víz, egyre nőnek a repedések. Cégünk tevékenységei közé tartozik a régi,
elhasználódott aszfaltrétegek és betonozott felületek kátyúinak helyreállítása is.

Tudnivalók a kátyúzás technikájáról

A kátyúk rengeteg autós mindennapjait keserítik meg. Szinte nincs olyan útvonal, ahol ne találkoznánk úthibával, ezek helyreállítására szolgál a kátyúzás. Téli időszakban nehézkes a javítási munkafolyamat, általában nyárra hagyják a nagyobb munkálatokat, de alapvetően az év bármely szakában van lehetőség a javításra. Többféle eljárás is létezik a kátyúzás kivitelezésére. Egyik módszer az úgynevezett szélvágás alkalmazása, melynek lényege, hogy a hibás részt kivágják az aszfaltból, ezután a helyére formálható aszfaltot öntenek, ami később nem tud a kivágott részen kívül túlterülni. A kátyúzási technikák közül ez a legtartósabb megoldás. A másik alkalmazott módszer az ideiglenes kátyúzás, ebben az esetben csak a hibás út felületén terítenek el aszfalt foltokat. Ezzel a technikával nem lehet véglegesen orvosolni a problémát,
csak átmeneti megoldásként tekinthetünk rá. A kátyúzást jó áron, ugyanakkor magas színvonalon végezzük, a rugalmasságot és a gyorsaságot is biztosítjuk, ezáltal rövid időn belül átadhatóvá válik a javított útvonal az autós forgalomnak, kátyúmentesen. Ha szeretné az úthibákat megszüntetni, és ehhez minőségi kátyúzási munkálatokra van szüksége, bátran keressen fel minket!
A kátyúzással könnyedén felveheti a harcot a különböző úthibákkal szemben. Szakembereinknek a nyári forróság sem jelenthet akadályt, ugyanis fontos számukra, hogy visszaadhassák a forgalom számára a hibátlan utakat, hiszen bizonyos úthibák akár komoly műszaki meghibásodást is okozhatnak a gépjárműveknek.

Az úthibák kijavítása több módon is történhet:

  • Tartós kátyúzás
  • Ideiglenes kátyúzás
  • Téli kátyúzás

Tartós kátyúzás:

Szabályos kátyúzás esetében a kátyú körül az aszfaltot vágjuk és bontjuk, majd tisztítás után a kátyú helyét bitumenemulzióval felület kezeljük.
Ezt követően AC11-es aszfalttal melegen hengereljük, tömörítjük és lezárjuk.

Ideiglenes, téli kátyúzás:

Ha egy kátyú téli javítására van szükség, akkor a kátyúzás hideg aszfalttal történik, mivel ilyenkor a keverőtelepek nem üzemelnek.

Cég adatok

Tulajdonos: Fecsku Gergely
Székhely: 3374, Dormánd, Dózsa György út 128.

Elérhetőségek

Telefon: +36703621341
E-mail: ukcsef@gmail.com

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.|2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.|+36 30 690 9394|info@teratarhely.hu|teratarhely.hu
Weboldal készítés: weboldalkeszito.com